Linecké s makovou moukou

Linecké cukroví pečeme hlavně na Vánoce, ale tato varianta s makovou moukou je táááák dobrá, tak proč si ho neupéct i během roku :-)

 

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g makové mouky
  • 200 g másla nebo Hery
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • džem - dle chuti 
Suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na půl hodiny do ledničky.
Odleželé těsto dáme na pomoučenou desku a vyválíme na 3 - 4 mm.
Vykrájíme oblíbené tvary, nezapomeňte do každého druhého udělat dírku.
Vyskládáme na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 7-10 minut.
Počkáme až cukroví vychladne. Poté spodní stranu potřeme džemem a přilepíme na ni vrchní stranu s dírkou.
Na závěr posypeme moučkovým cukrem.