Mandlová mouka 400 g

Kód: 23
110 Kč
Skladem

Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a proto je jednou z nejoblíbenějších surovin v bezlepkovém pečení. Využijte ji při pečení dezertů, koláčů, buchet, dortů nebo při výrobě domácího marcipánu, dezertových krémů nebo makronek. Dá se ovšem použít i na slanou variantu pečiva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vyrábí se z vyloupaných blanšírovaných mandlí. Je ideální pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu nebo se stravují low carb či paleo. 

Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už v jedné hrsti oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě, ať zůstanete dlouho zdraví a svěží.

Mimo nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty jsou mandle zdrojem minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík.

 

Mandlová mouka je přirozeně bezlepková a proto je jednou z nejoblíbenějších surovin v bezlepkovém pečení. Využijte ji při pečení dezertů, koláčů, buchet, dortů nebo při výrobě domácího marcipánu, dezertových krémů nebo makronek. Dá se ovšem použít i na slanou variantu pečiva.

V naší rubrice receptů najdete tip na houstičky z mandlové mouky. 

_______________________________________________________________________________________________

 

Mandlová mouka
rostlinné, jednodruhové

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota......606 kcal / 2534 kJ
Tuky.......................................................53,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny........4,5 g
Sacharidy...............................................18,6 g
    z toho cukry..........................................4,2 g
Bílkoviny.................................................20,4 g

Sůl...............................................................0 g





Skladujte v temnu a chladu, po otevření skladujte v lednici.


Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
Hmotnost: 0.416 kg
Velikost balení: 400 g