Perníkové sušenky ze zlaté lněné mouky

  • 100 g mandlové mouky (nebo jiné ořechové)
  • 50 g mouky ze zlatého lnu
  • 1 lžíce mletého perníkového koření
  • Špetka soli
  • 3 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 30 g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

 

Postup:

  • Předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte obě mouky, perníkové koření, prášek do pečiva a sůl. 
  • V menší misce vyšlehejte med, vejce a rozpuštěné máslo.
  • Tekutou směs přilijte do suché a vše důkladně promíchejte, dokud se nespojí v těsto.
  • Z těsta vytvořte malé kuličky, které rozplácněte na plechu.
  • Pečte 12-15 minut, dokud nebudou zlatavé.

 


                            Perníkové lněné sušenky