Tři podoby dýňových semínek v jednom praktickém balíčku. Dýňový olej s výraznou, oříškově praženou chutí doladí saláty, krémy, rizota i dezerty po servírování. Celá dýňová semínka jsou skvělá ke křupání, do granoly, salátů i pečiva. Dýňová odtučněná mouka obohatí těsta o bílkoviny a vlákninu, výborně váže tekutinu a pomůže také se zahuštěním.
Proč si ji oblíbíte
- Všestranné použití do teplé i studené kuchyně
- Výrazná, oříškově pražená chuť dýňových semínek
- Praktické dárkové balení do každé spíže
- Jednoduché složení bez zbytečností
Tipy na použití
- Dýňový olej: do salátových zálivek, na hotové polévky (dýňová, bramborová), rizota, pečenou zeleninu či vanilkovou zmrzlinu; vždy po servírování.
- Dýňová semínka: ke svačině, do jogurtu, granoly a salátů, do chleba a housek, nebo lehce opražit na posyp krémových polévek.
- Dýňová odtučněná mouka: nahraďte 10–20 % běžné mouky v pečení (chléb, sušenky, lívance), přidejte do smoothie a kaší, nebo použijte na jemné zahuštění polévek a omáček.
Obsah balení
- Dýňový olej: 100 ml
- Dýňová semínka (celá): 200 g
- Dýňová odtučněná mouka: 200 g
Složení
- 100 % dýňový olej
- 100 % dýňová semínka
- Dýňová odtučněná mouka (jemně mletá mouka z odtučněných dýňových semínek)
Skladování
- Olej: skladujte v temnu a při pokojové teplotě; po otevření uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
- Semínka a mouku: skladujte v suchu, chladu a temnu, v dobře uzavřeném obalu. Mouka snadno pohlcuje vlhkost – pečlivě uzavírejte.
Upozornění
- Dýňový olej není vhodný na smažení při vysokých teplotách; ideální pro studenou kuchyni a dochucování.